La Nau Gaudí de Mataró constitueix la
primera obra construïda per Antoni Gaudí.

El primer Gaudí, la nau de Mataró

Fruit d’un projecte molt més ampli i ambiciós, l'edifici és l’únic testimoni que ha arribat fins als nostres dies del recinte fabril de la Sociedad Cooperativa La Obrera Mataronense, ideat entre 1878 i 1883. Considerada el punt de partida del procés creatiu de l’arquitecte, la nau de blanqueig de cotó de la cooperativa destaca per la importància de l’experimentació amb els arcs parabòlics, utilitzats per primera vegada com a elements estructurals. Aquesta solució arquitectònica esdevindria posteriorment un element clau i molt representatiu de l’obra gaudiniana.

L’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya el 1982, acull des de l’any 2010 la seu del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, espai d’exhibició de la Col·lecció Bassat.

Més informació

DESTACATS

GAUDÍ MATARÓ KM 0

Km0

La Declaració de Mataró és el primer manifest en defensa de la conservació i la difusió del llegat gaudinià. L’any 2013, en el marc dels actes commemoratius del 130 aniversari de la Nau Gaudí, els gestors de les principals obres de Gaudí a Catalunya i els representants de diverses entitats culturals, col·legis professionals i administracions públiques, es van comprometre a treballar conjuntament en la preservació i promoció d’aquest valuós patrimoni artístic i arquitectònic.

Més informació
Km0-logo