Qui som?


El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, va constituir-se l’any 2009 amb la finalitat de difondre i exhibir la Col·lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme.

Les obres de la Col·lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Des dels seus inicis, l’any 1973, la col·lecció no ha parat de créixer, reunint peces d’artistes de prestigi internacional i recuperant el nom de figures menys conegudes amb la voluntat de reivindicar la seva obra i de reconèixer la seva trajectòria.

El fons compta amb més de dues mil peces pictòriques i escultòriques, que es complementen amb un ampli fons d’obra gràfica. Les exposicions i les activitats programades a l’entorn de la col·lecció tenen l’objectiu de donar a conèixer el valor artístic i històric d’aquest extens fons, així com oferir una visió global del panorama artístic català des de la postguerra fins als nostres dies. Aquesta aposta per l’art i la cultura del país permet omplir el buit cronològic pel que fa a la representació d’aquests artistes als museus de Catalunya.

Des de l’any 2010, data de presentació de la primera exposició a la Nau Gaudí, el consorci col·labora amb altres institucions i col·leccions privades per tal de mostrar al públic peces que contribueixen a copsar la complexitat i la riquesa dels moviments artístics contemporanis del segle XX.