El Consell Gaudí


El Consell per al Foment i la Difusió de l’obra de Gaudí és un òrgan consultiu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya creat l’any 2014 amb l’objectiu principal de vetllar per la conservació, l’estudi i la posada en valor del patrimoni gaudinià.

El Consell Gaudí té el seu origen en la “Declaració de Mataró”, signada en aquesta ciutat l’any 2013 amb motiu del 130 aniversari de la Nau Gaudí. En aquest document, entitats culturals, col·legis professionals i, de manera destacada, els actuals gestors de les obres de Gaudí, es van comprometre a treballar conjuntament per preservar i difondre el seu llegat.

L’òrgan, presidit pel conseller de Cultura, està format pels responsables dels diversos edificis de Gaudí a Catalunya, tant de titularitat pública com privada, així com per reconeguts experts en l’obra de l’arquitecte i representants de diverses entitats, institucions i administracions públiques.

La composició del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí és la següent:

· Cripta de la Colònia Güell
· Casa Batlló
· Casa Vicens
· Palau Güell
· Park Güell
· Casa Calvet
· Col·legi Teresià· Pavellons de la Finca Güell
· Torre Bellesguard
· Portal i Tanca de la Finca Miralles
· Nau Gaudí de Mataró
· Casa Milà
· Temple de la Sagrada Família
· Misteri de Glòria del Rosari Monumental de Montserrat


També formen part del Consell, el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni; el subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic; la cap de la Divisió d’Actuacions en Museus i Monuments del Departament de Cultura; el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya; l’adjunt al cap de Gabinet del Departament de Territori i Sostenibilitat; l’alcalde de Riudoms; l’alcalde de Reus; el director de la Càtedra Gaudí; i els experts que el conseller de Cultura ha designat per raó del seu reconegut coneixement en l’obra d’Antoni Gaudí.