El Palau dels artesans

Exposició fotogràfica de Ramon Manent14 juliol - 2 octubre 2016

El Palau dels Artesans que té com a eix l’obra barcelonina més important del segle XIX de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet, el Palau Güell. La mostra és la suma de les imatges realitzades pel fotògraf mataroní Ramon Manent i dels textos de la comissària Raquel Lacuesta per retre homenatge al client, Eusebi Güell, a l’arquitecte, Antoni Gaudí, i tots els artesans, tècnics i artistes que van fer possible aquest palau que és Patrimoni Mundial de la UNESCO.

L’exposició El Palau dels Artesans conté 18 plafons que ofereixen al visitant un recorregut per diferents àmbits temàtics segons els materials treballats. Totes les formes, peces i estructures que van crear artesans i artistes amb materials com el ferro, el vidre, la pintura, el guadamassil, la fusta, els teixits i la ceràmica són captats per la càmera de Ramon Manent amb tot detall perquè el visitant pugui valorar l’autenticitat i l’essència d’una obra d’art total. 

Ramon Manent (Mataró, 1948) és especialista en fotografia d’art i ha participat en més de 150 llibres durant els seus 40 anys de trajectòria. A l’obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí hi ha dedicat una desena de llibres, un dels quals al Palau Güell. 

Raquel Lacuesta (Hellín, 1949) és doctora en història de l’art i ha realitzat nombroses investigacions de caràcter històric i artístic sobre Gaudí i sobre el Palau Güell. Va obtenir el Premi Nacional de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya el 1997 com a membre de l’equip de restauració d’una part de la casa Milà de Barcelona. 
Vistes de l'exposició