Art Brut

En col·laboració amb Fundació Setba, Sant Pere Claver i Alterarte


22 gener - 26 febrer 2016

Les obres d’art brut retraten l’inconscient de les persones amb problemes de salut mental que no tenen formació en belles arts, i per tant poden saltar-se totes les normes estètiques. En aquest cas, l’art és un mitjà d’expressió i elaboració del patiment per canalitzar les angoixes i fantasies, lluny de les teràpies convencionals.

El pintor i escultor francès Jean Dubuffet va encunyar el concepte d’art brut per referir-se a “l’operació artística pura, bruta, reinventada en la totalitat de les seves fases per l’autor, només a partir dels seus impulsos”.

La mostra, que estarà oberta al públic fins al 3 d’abril, està organitzada pel Consorci Museu d’Art Contemporani en col·laboració amb Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, Alterarte i la Fundació Setba.

A la mostra de Mataró s’hi suma una altra exposició d’art brut a l’espai Eixample de la Fundació Setba de Barcelona (carrer del Consell de Cent, 335) que es podrà veure des del 28 de gener al 26 de febrer.

Les exposicions exhibiran dues col·leccions inèdites dels pacients dels psiquiatres de prestigi i grans col·leccionistes d’art brut Ramon Sarró i Jordi Obiols que anteriorment s’han exposat a París, Londres i altres capitals europees, i obres dels usuaris del programa Alterarte, una iniciativa del Centre de Formació i Prevenció amb el Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró.

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró en col·laboració amb el Centre de Formació i Prevenció du a terme des de fa cinc anys a la Nau Gaudí el Programa Artístic Alterarte, un programa artístic i educatiu dirigit a persones amb problemes de salut mental.

Selecció d'obres