España oculta. Cristina García Rodero

Col·lecció d'art contemporani Fundació "la Caixa"


28 octubre 2021 - 16 gener 2022

La Fundació la Caixa” i el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carmen & Lluís Bassat, presenten conjuntament l’exposició de fotografia “España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero”. Es tracta d’una exposició de 72 fotografies realitzades en blanc i negre entre el 1975 i el 1988 per l’artista Cristina García Rodero (Puertollano, Ciudad Real, 1949) 

Les obres presenten un alt valor documental, antropològic i artístic. Cristina García Rodero va iniciar fa més de quaranta anys aquesta sèrie, amb imatges de gran profunditat artística. «Vaig intentar fotografiar l’ànima misteriosa, vertadera i màgica de l’Espanya popular, amb la seva passió, l’amor, l’humor, la tendresa, la ràbia, el dolor, amb la seva veritat; i els moments més intensos i plens en la vida dels personatges, tan simples com irresistibles, amb tota la seva força interior, en un desafiament personal que em va donar força i comprensió i en el qual vaig invertir tot el meu cor.» 

L’artista ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Fotografia (1996), la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts (2005) i el premi FotoPres que atorga la Fundació ”la Caixa” (segon premi en l’edició del 1997). Ha compatibilitzat la tasca docent amb la creació fotogràfica i la col·laboració en diverses publicacions periòdiques espanyoles i estrangeres. És la primera espanyola que ha entrat a treballar a l’agència fotoperiodística Magnum.

Aquesta exposició dóna continuïtat a l’acord de col.laboració entre el Consorci i la Fundació “la Caixa”, que ja va portar a la Nau el 2017 “Un arc, un iglú, una ciutat”, una primera mostra  formada per dues obres de gran dimensió de l’artista italià Mario Merz, i de l’escultor valencià Miquel Navarro, especialment seleccionades per dialogar am
Selecció d'imatges