LUMIÈRE

de Felicitas Ordás


7 abril 2011

La prestigiosa perruquera presenta el seu nou treball a la Nau Gaudí.

Arquitectura, art i perruqueria en una col·lecció trencadora. Així ha presentat la prestigiosa perruquera mataronina Felicitas el seu darrer treball: Lumière. Quatre estructures arquitectòniques-escultòriques que intenta barrejar els tres conceptes inicials per oferir una cosa mai vista. Pentinats impossibles amb esquelets coberts de textures de pèl sintètic, translúcides, semitransparents i opaques que s’han posat al servei de l’art per donar una imatge futurista i innovadora a les models que les han lluït. Aquesta col·lecció de quatre estructures diferents s’ha presentat aquest dijous, dia 6, a la Nau Gaudí (amb maniquins i sense el joc de llum dissenyat per Felicitas). La perruquera ha explicat que volia fer “una cosa diferent a tallar i donar color”.

Es tracta de “quatre estructures on domina el blanc” i on hi ha treballat tot tipus de persones, com l’arquitecta d’interiors Magda Obara, qui “ha permès plasmar de manera correcte la meva idea”. “Té una perspectiva cubista”, ha afegit Felicitas sobre un treball en el que “la llum i els contrastos són importants”, però també altres detalls com el maquillatge de les models o les seves posicions de cara a crear les figures imaginades per la perruquera. Aquesta col·lecció no està de moment disponible al públic, només s’ha presentat avui a la premsa junt amb un making off dels 5 mesos de producció que estarà disponible al web de la perruquera, però s’espera que es pugui “exposar en alguns llocs que encara no podem descobrir”. Per Felicitas, la idea era “sortir-se de la normalitat i anar més enllà”, i ja té en ment nous projectes que van més enllà de la perruqueria.

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha assistit a l’acte, i ha posat a Felicitas com exemple d’innovació i talent, factors que busquen potenciar a la ciutat. L’alcalde ha donat molta importància a l’emplaçament on s’ha presentat, la Nau Gaudí, i al referent que suposa per l’arquitectura, així com la col·lecció de Bassat a nivell artístic. Precisament dos dels elements que Felicitas ha volgut fondre en la seva col·lecció Lumière conjuntament amb la perruqueria.


Felicitas Ordás a la Nau Gaudí


Obres exposades