Tempus fugit

24 artistes de Mataró24 març - 31 maig 2015

Vint-i-cinc anys és una xifra important en la trajectòria d’un individu. Donen per passar de les beceroles a l’assoliment d’una personalitat definida o per aconseguir una maduresa vital que ens permeti navegar amb to per la vida.

Però, i en els artistes? Què en queda del seu fer vint-i-cinc anys més tard? Segueixen fidels a uns estils i unes tendències o poc tenen a veure amb aquella la seva veritat d’aquells moments? Els podem conèixer i reconèixer o ens semblen uns nous creadors apareguts del no res? Es noten arrels i evolució o aquesta ha estat trencant amb el passat i ressorgint de nou?

Tempus Fugit ens proposa una reflexió del pas del temps i com aquest modifica les reflexions personals i reestructura el sentit creatiu de l’artista. Vint-i-quatre artistes, en paral·lelisme a les hores del dia, ens expressen l’evolució de les seves emocions més íntimes explicitades amb tota la força de la seva raó plàstica que aplega tot el ventall estilístic i conceptual de l’art.

Una reflexió personal i profunda a la que s’ha d’afegir la revisió històrica que significa la mirada al passat i el potent crit de reivindicació de la plàstica com element que manté la seva personalitat i importància capdavantera en el món de l’art contemporani.

Tempus fugit és una reflexió comú entre artistes i espectadors en el fet compartit de l’art i la vida. Un art que s’expressa amb tota intensitat per el gaudi de tots.

Fragment del text de presentació Tempus fugit de Pere Pascual.Catàleg de l'exposició comissària per Pere Pascual amb obres dels artistes Albert Alís, Pere Màrtir Brasó, Mariano Cabellos, J. M. Calleja, Raúl Capitani, Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Manuel Cusachs, Marta Duran, Carme Garolera, Diego Guirao, Ricard Jordà, Antoni Lleonart, Ramon Manent, Nefer, Joan Parés, Jordi Prat Pons, Perecoll, Tomàs Safont-Tria, Joan Serra, Josep Serra, Pep Suari, Yago Vilamanyà i Mònica Vilert.

Edita Ajuntament de Mataró. Direcció de Cultura.

Vistes de l'exposició