WABA

World Association of Brick Artists16 setembre 2016

El 16 de setembre, en el marc del 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica s’inaugurà “WABA & Gaudi’s architecture”.

WABA (Associació Mundial d'Artistes del Maó) és un grup d’artistes de tot el món que tenen en comú la seva passió per la recerca i les possibilitats escultòriques del maó. És un grup internacional fundat l’any 2011 a Broager, Dinamarca, per la sueca Ulla Viotti, el canadenc Robert Harrison, l’escossesa Gwen Heeney, el francès-suís Jacques Kaufmann, l’alemany Fritz Vehring i l’anglès Andrew Burton. La seva passió per la utilització del maó com element arquitectònic es va unir amb l’arquitectura de la Nau Gaudí a través de sis obres construïdes a la plaça del voltant, on quasi totes romanen exposades.

El col·lectiu d’artistes internacionals va estar treballant durant l'estiu a la plaça d’Antoni Gaudí de Mataró, davant la Nau Gaudí. El projecte, sota el nom de “WABA & Gaudi’s architecture”, s’emmarcava dins el 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica que es va celebrar a Barcelona del 12 al 16 de setembre. El congrés  va girar entorn a la ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic i hi van participar 300 congressistes vinguts d’arreu del món, així com institucions culturals diverses com és el cas del Museu Nacional de Catalunya, el Museu Picasso, el CaixaForum o la Fundació Joan Miró, entre d’altres. L’Ajuntament de Mataró es va sumar a l'esdeveniment internacional convidant als 6 artistes especialistes a treballar a la ciutat de Mataró.D'esquerra a dreta, Andrew Burton, Robert Harrison, Fritz Vhering, Gwen Heeney, Jacques Kaufmann i Ulla Viotti.

Catàleg de l'exposició comissariada per Núria Poch on es reprodueixen i documenten les 6 obres i la seva construcció in situ. 

Edita el Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró i la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.

Galeria d'imatges